Het vinden van meubels voor je nieuwe huis kan een hele opgave zijn. Naast dat een verhuizen heel veel werk te weeg bent met de hypotheek en notaris, is het zoeken van een passende inboedel ook niet makkelijk. Je moet namelijk rekening houden met de wensen van partners en passend zijn aan de levensfase waar je in zit, of later in wil zetten (kinderen). Met dit artikel willen je wijzen op de verschillende woonstijlen die er zijn.

 

Antieke meubels

Nostalgie. De één vindt het mooi, de ander – vaak een jongere generatie – vindt het maar niets. Antieke meubels heb je in veel soorten en maten. Ze zijn smaakvol en stralen vaak karakter uit. Denk bijvoorbeeld aan een oude boekenkast bij je opa of oma. Antieke meubels zijn vaak te verkrijgen op Marktplaats of op een website zoals Almonhoeve

 

Kleurrijke meubels

Kleurrijke meubels die opvallen – de een houdt ervan, de ander niet. Als je in je nieuwe woning kleurrijke meubels wil, wees dan zorgvuldig in de selectie naar de juiste kleuren. Alle kleuren gaan namelijk niet samen en kunnen dus een interieur maken of breken. Kleurrijke meubels vind je vooral in huizen van artiesten en kunstenaars. Het prijskaartje van deze kleurrijke meubels is divers. Je hebt design webshops of winkels waar de prijzen kunnen oplopen tot €2.000 per meubelstuk. Je kan natuurlijk bij een PVC- of kunstofmeubelstuk ook zelf een spuitbus pakken. Hiermee kan je veel geld besparen! 

 

Refurbished meubels

Refurbished meubels zijn meubelstukken die van recycle-materiaal zijn samengesteld. Deze meubels zijn circulair en duurzaam. Tegenwoordig zijn er veel ondernemingen die hun core-business hierin hebben gevestigd. Dit zijn dus producenten die hun gehele bedrijfsvoering op circulariteit hebben ingericht. Dit soort type meubels kunnen kleurrijk, maar ook zeker modern en strak zijn.