Als je al een lange tijd dezelfde inrichting hebt in je huis, kan het zijn dat je daar na verloop van tijd een beetje op uitgekeken bent. Toch is een volledig nieuwe inrichting wel een hele onderneming, maar een paar kleine aanpassingen kunnen toch al zorgen voor een hele nieuwe look in je huis.

Oude meubels als nieuw

Zijn je meubels beschadigd? Dan kun je ze bij een meubelspuiterij weer opfrissen. Zij zorgen ervoor dat je oude meubels er weer als nieuw uitzien, ook al staan ze al tientallen jaren in je huis. Je kunt ervoor kiezen om de meubels weer de oorspronkelijke kleur te geven, of misschien kies je wel voor een volledig nieuwe look met een andere kleur. 

Bloemen en planten

Ook kunnen bloemen en planten een volledig nieuw gevoel geven aan je huis. Het hoeft er niet meteen uit te zien als een jungle, maar een vrolijke bloem en een mooie plant zorgen voor dat huiselijke en gezellige gevoel. Ze voegen wat meer leven toe aan je huis en geven ook een natuurlijke uitstraling. 

Kringlopen

Als je op zoek bent naar leuke hebbedingetjes voor weinig geld, kun je goed bij de kringloop terecht. Daar liggen allerlei verschillende spulletjes, van schattige bordjes en mooie vazen tot leuke beeldjes. Heb je wat leuks gevonden maar past het niet helemaal bij je interieur? Dan kun je het natuurlijk ook gewoon pimpen, door er met een verfspuit overheen te gaan. 

Verlichting

Verlichting bepaalt meteen de sfeer in huis. Daarom kun je ook je verlichting aanpassen op wat voor sfeer je in je huis wil hebben. Een paar kleine lampjes met warm licht zorgen voor een knusse ambiance. Ook hiervoor kun je rondstruinen in een kringloopwinkel, daar hebben ze vaak genoeg leuke lampen. Of installeer dimmers om die ambiance te creëren. Ook als het gaat om de grote verlichting is er genoeg keus. Wil je liever een hanglamp of een wandlamp? En wat voor materiaal vind je mooi?

Kussens, kleden en vloerkleden

Om een andere inrichting te krijgen hoef je niet meteen een nieuwe bank en nieuwe stoelen te kopen. Je kunt ook de kleine dingen veranderen om toch een heel andere look te krijgen. Heb je een oude bank waar je een beetje klaar mee bent? Leg er wat decoratieve kussens op die je wél heel leuk vindt. Een vrolijk en bijpassend kleedje geeft het een knusse en gezellige uitstraling. En om het helemaal af te maken kun je een vloerkleed kiezen om onder de bank te leggen. Dit mag echt een eyecatcher zijn! Zo ziet dezelfde bank er opeens heel anders uit.